Galaxy S meer dan 100 miljoen keer verkocht

algemeen
6
14 jan '13
De Galaxy S serie van Samsung blijkt uiterst succesvol te zijn.

Samsung heeft sinds de introductie van de Galaxy S-smartphones drie jaar geleden meer dan honderd miljoen exemplaren verkocht. Het behalen van de mijlpaal werd maandag door het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf naar buiten gebracht.

Van de eerste serie, de Galaxy S, zijn 25 miljoen telefoons over de toonbank gegaan. Opvolger Galaxy S II is 40 miljoen keer verkocht, terwijl van de in mei geïntroduceerde S III inmiddels 41 miljoen exemplaren zijn verkocht.

De Galaxy S-serie werd in mei 2010 opgestart door Samsung. Die wilde daarmee de strijd aangaan met Apple, die met de iPhone de telefoonmarkt flink had opgeschud. In tegenstelling tot onder meer Nokia was Samsung succesvol in de inhaalrace.

Vorig jaar verkochten de Zuid-Koreanen wereldwijd meer gewone mobiele telefoons dan Nokia en meer smartphones dan Apple, meldde onderzoeksbureau Isuppli eerder deze maand. Samsung wist bovendien binnen drie jaar de mijlpaal van honderd miljoen exemplaren te behalen. Apple deed daar bijna vier jaar over.

Analisten verwachten dat Samsung voor de zomer met de vierde versie van de Galaxy S komt.

© Novum 2013
galaxy s
samsung
samsung galaxy siii
telefonie
iphone
apple
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi