Palestijnen in Marokko voor interne verzoening

buitenland
589
14 jan '13
Vertegenwoordigers van Palestijnse fracties zijn in Skhirat.

De vertegenwoordigers kwamen zondagavond bijeen in de Marokkaanse stad. De Palestijnse vertegenwoordigers spreken drie dagen lang om op deze manier het proces van een onderlinge verzoening een nieuwe impuls te geven en de Palestijnse zaak te versterken. Daarvoor moet nog echter veel gedaan worden en talloze onderlinge geschillen opgelost worden.

In Marokko zal men proberen een steentje aan dat proces bij te dragen. De vergadering werd op initiatief van de Authenticiteit en Moderniteit Partij (PAM) gehouden en past in de lijn van de initiatieven die andere Arabische landen hebben gestart. Mustapha Bakkoury verzorgde de openingsceremonie waarbij verschillende secretarissen van Marokkaanse politieke partijen aanwezig waren.

De Marokkaan begon duidelijk: 'Deze zaak is van ons', zo liet hij merken begaan te zijn met het lot van de Palestijnen. Bakkoury meldde dat de laatste gesprekken tussen Fatah en Hamas in Caïro een grote bijdrage hebben geleverd aan het proces van verzoening. Het is dan ook 'tijd om de weg te effenen naar een oplossing voor alle Palestijnse bewegingen', zei Bakkoury.

Taoufiq Touraoui, lid van het Centraal Comité van Fatah, merkte op dat ondanks de verdeeldheid  het Palestijnse volk verenigd is als het gaat om de onafhankelijkheid van Palestina. Daarbij hebben ze wel de nodige ondersteuning van de islamitische gemeenschap en de Arabische wereld nodig, zo is Touraoui van mening.

Staatspersbureau MAP meldt dat er ook benadrukt werd dat het Marokkaanse volk, de regering en koning Mohammed VI achter Palestina staan.

© Redactie 2013
marokko
palestina
skhirate
dialoog
arabische wereld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi