OM wil verdachten grensrechtermoord langer vast

algemeen
23
15 jan '13
De groep verdachten blijft mogelijk langer vastzitten.

Het Openbaar Ministerie wil dat de zeven verdachten die nog vastzitten in de zaak van de fatale mishandeling van grensrechter Richard Nieuwenhuizen in ieder geval nog dertig dagen worden vastgehouden. De officier van justitie gaat de raadkamer van de rechtbank daarom verzoeken, meldt het OM in Lelystad dinsdag. Drie van de verdachten, die 3 en 6 december werden opgepakt, komen woensdag voor de raadkamer.

Volgende week woensdag volgen de overige vier verdachten, die 11 december werden aangehouden. Het OM vindt dat de zes minderjarige en een meerderjarige verdachten langer moeten blijven vastzitten omdat het onderzoek niet is afgerond. Voor het onderzoek moeten nog getuigen worden gehoord. Daarnaast is het definitieve sectierapport van het Nederlands Forensisch Instituut nog niet af. Verder is de rechtsorde flink geschokt, aldus het OM.

De eerste zitting in de zaak vindt naar verwachting 11 maart plaats. De inhoudelijke behandeling van de zaak, met alle acht verdachten, staat gepland voor 30 mei.

© Novum 2013
richard nieuwenhuizen
marokkanenprobleem
grensrechter
voetbal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?