Islampartij Marokko woedend op Egyptair om 'vieze film'

buitenland
69
15 jan '13
Tijdens een vlucht van Caïro naar Casablanca gebeurde er iets opmerkelijks.

De regerende islamitische partij van Marokko, Partij voor Gerechtigheid en Ontwikkeling (PJD), keerde met een delegatie onder leiding van Abdelaziz Aftati terug uit Gaza. De partij bracht een bezoek aan Palestina om hun steun en solidariteit kenbaar te maken en om te protesteren tegen de Israëlische blokkade in het gebied. Tijdens hun reis terug naar Marokko vlogen ze met Egyptair van Caïro naar Casablanca.

Eenmaal in de lucht werd er zoals gewoonlijk een film gedraaid voor de passagiers. Akhbar al-Yaoum meldt dat de film echter vol seksueel getinte scenes zat. Daarop besloot Aftati samen met enkele partijleden en passagiers te protesteren bij de bemanning van het vliegtuig. De vraag naar het stopzetten of het veranderen van de film werd door veel andere passagiers niet gewaardeerd.

Ook de medewerkers zagen geen heil in het stoppen van de film. Maar na een gesprek met Aftati ging de bemanning toch overstag waarna de film werd gestopt, zo meldt het hoofd van de delegatie. 'De programma's op televisie is een ding. Daar kunnen we het kanaal veranderen als we iets zien. Maar in dit geval moest iedereen naar hetzelfde kijken', zo liet de Marokkaan weten.

Op de vraag welke film er gedraaid werd gaf Abdelaziz Aftati geen antwoord.

© Redactie 2013
marokko
egypte
egyptair
gaza
palestina
vliegtuig
pjd
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi