CNN: 'Ga vooral naar Rabat'

buitenland
29
15 jan '13
Het Amerikaanse CNN heeft Rabat hoog aangeschreven als toeristische bestemming.

CNN maakte een lijst met daarop toeristische plaatsen die een bezoek in 2013 waard zijn. Rabat is gezien de tweede plek zeer aan te raden. De keuze was gebaseerd op de historische, culturele en stedelijke ontwikkeling van de keizerlijke stad met prachtige bezienswaardigheden. Zo is er de prestigieuze Hassan-toren uit de twaalde eeuw en het Mohammed V Mausoleum.

Maar ook de Ouddayas, de oude medina en de prachtige wijken zijn de moeite waard en tonen de resultaten tussen het Arabisch-islamitische verleden en de moderniteit van het westen. De hoofdstad kreeg in 2012 de erkenning van de VN (UNESCO) als een universele erfenis van de mensheid die alles in huis heeft waar toeristen naar vragen. Op het gebied van infrastructuur, luxe, chique cafés en trendy restaurants van hoge kwaliteit voldoet Rabat zeer zeker.

Rabat is niet de enige stad die door prominente media is aangeraden. Het Britse tijdschrift The Garden selecteerde Essaouira als een van de 30 beste bestemmingen voor 2013. Agadir is als 'traditionele' bestemming in Marokko nog steeds zeer populair voor binnen- en buitenlandse toeristen. British Travel Agents maakte kenbaar dat Marokko is uitgegroeid tot een luxe toeristische bestemming.

De recensies komen Marokko goed uit omdat de regering grootse plannen voor de toekomst van toerisme heeft. Een beetje erkenning van grote recensenten is dus mooi meegenomen.  

© Redactie 2013
marokko
rabat
vakantie
toerisme
cnn
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?