'Ook in 2013 genoeg halal-kip te koop'

algemeen
36
16 jan '13
De afgelopen weken is veel onduidelijkheid ontstaan over de halal slacht van kip.

Door de nieuwe wetgeving en het uitvoerig onderzoek van Halalpolitie kregen veel mensen vragen over het 'halal-gehalte' van kip. Het staat buiten kijf dat de nieuwe wetgeving sinds 1 januari 2013 is ingegaan. Veel slagerijen en supermarkten verspreiden echter valse informatie uit financiële belangen. Kippenslachterij Clazing BV, dat eerder in opspraak raakte, lijkt zich bewust van de ophef en voerde verschillende maatregelen door om halal te blijven.

Clazing is een van de slachthuizen die uitstel heeft gevraagd voor de invoering 'Doden van dieren'. Daardoor kan het op de oude manier kippen blijven verdoven en slachten. Abdelhakim Chouaati, voorman van Halalpolitie, sprak met Clazing BV en concludeerde dat het bedrijf verschillende maatregelen heeft genomen om halal te garanderen.

Halalpolitie trekt daarom het negatief advies over Clazing BV in en gaat binnenkort op bezoek om alles met eigen ogen te zien. Naast Clazing zijn ook andere slachterijen goedgekeurd als het gaat om de nieuwe wetgeving en het slachten.

Daarover meer op de site van Halalpolitie. Klik hier voor het artikel.

© Redactie 2013
halal
kippenslacht
kip
haram
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?