'Water voor veel Marokkanen bron van geluk'

buitenland
32
18 jan '13
Een kraan met stromend water is niet voor iedereen vanzelfsprekend.

Dat blijkt ook het geval te zijn in Marokko. Het Massachussets Institute of Technology voerde in Tanger een onderzoek uit onder 845 huishoudens. De beschikking hebben over leidingwater is voor veel Marokkanen een bron van geluk. Vreemd is dat allerminst omdat gezinnen zonder leidingwater dagelijks 7 uur bezig zijn met het halen van water uit putten of andere bronnen.

Veel Marokkanen willen zelfs een lening aanvragen om thuis te beschikken over water. De kosten lopen daarbij hoog op: een huishouden is maandelijks het dubbele kwijt aan de waterrekening. Van de groep ondervraagde Marokkanen is 28% weleens betrokken geweest bij een conflict om water en twee derde zegt dat het inwinnen van water een dagelijkse zorg is.

Marokkanen die na een periode zonder kraanwater zaten en worden aangesloten op het waternet van Marokko zeggen hun gewonnen tijd graag te willen investeren in iets anders. Vooral activiteiten op sociaal en gemeenschappelijk gebied genieten de voorkeur. Saillant detail waar zeker rekening mee gehouden moet worden is dat het onderzoek werd gefinancierd door Veolia Environment.

Het bedrijf is de dienstverlener van water en elektriciteit in regio Tanger.

© Redactie 2013
marokko
water
onderzoek
tanger
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi