Kamerlid Marokko vrijgesproken voor verkrachting, slachtoffer wel cel in

buitenland
46
22 jan '13
Het proces van een Kamerlid in Marokko kent een opmerkelijk eind.

Hassan Arif werd eerder schuldig bevonden voor de verkrachting van een medewerkster van het ministerie van Islamitische Zaken. Arif ging echter in beroep waarop de rechter hem in het gelijk stelde. Na de verkrachting raakte de vrouw zwanger en beviel ze van het jongetje Fahed. Uit onderzoek bleek dat de volksvertegenwoordiger inderdaad de vader is maar de rechter acht verkrachting niet bewezen.

De vrouw vocht het vonnis aan op zeer felle wijze waarna ze flauwviel. Mogelijk zou ze tijdens het protest de nodige beledigingen hebben geuit. De Marokkaanse autoriteiten riepen haar vervolgens snel op om haar te verhoren over haar manier van protesteren. Afgelopen zondag verscheen ze in Rabat voor de rechter voor het beledigen van de rechterlijke macht in Marokko, melden Marokkaanse bronnen.

Daar werd haar medegedeeld dat ze een oppas voor haar kind moet regelen omdat ze de cel in gaat. Haar voorlopige hechtenis kan op veel onbegrip rekenen bij veel Marokkanen. Arif voerde namelijk 284 telefoongesprekken met het slachtoffer. Desondanks was de rechter van mening dat er te weinig bewijs was voor verkrachting.

© Redactie 2013
marokko
hassan arif
ain aouda
verkrachting
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi