Zware regenval legt Marokkaanse steden plat

buitenland
8
22 jan '13
Marokko heeft de afgelopen dagen te maken gehad met veel overstromingen.

Door de zware regenval lopen rivieren over en lopen rioleringen vast waardoor steden onder water komen te staan. De infrastructuur heeft het vooral zwaar te verduren in Tanger, Larache en Casablanca. Maar ook andere steden voelen de nadelen van zware regenval. In Tanger zijn tientallen huizen ondergelopen en zijn complete auto's verdwenen onder de regen en modder.

Ook winkelcentra en een militaire bases werd getroffen door het extreme weer. Door het slechte weer is het verkeer tussen Tanger en Europa slecht omdat ook de Straat van Gibraltar gevaarlijk is om over te varen. In Casablanca zijn een aantal straten en huizen in de oude medina ondergelopen door de zware regenval. In Larache was een zware bui van slechts een uur genoeg om kleine dorpjes blank te zetten. 

Daar kampt men niet alleen met het probleem van regenwater maar ook met ongezond afvalwater. In Fes werden zelfs complete bomen en reclameborden verwoest door de stortregens en harde winden. Daardoor is het verkeer naar het centrum geblokkeerd en is de luchthaven Saïss niet te bereiken.

© Redactie 2013
marokko
regen
winter
casablanca
tanger
larache
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi