Zestien jaar cel geëist voor moeder die kinderen doodde

algemeen
4
22 jan '13
De Nederlandse wilde zichzelf vermoorden en haar kinderen meenemen.

Tegen de 42-jarige vrouw die ervan wordt verdacht ruim een jaar geleden in Terwolde haar twee zoontjes te hebben gedood, is dinsdag zestien jaar cel geëist. Het Openbaar Ministerie in Zutphen verdenkt de vrouw ervan de jongens van 7 en 10 jaar een overdosis medicijnen te hebben laten innemen. De vrouw, Debby R., zou zelf ook uit het leven hebben willen stappen.

De lichamen van de jongens werden medio januari op bed aangetroffen in een vakantiewoning aan de Bandijk in de Gelderse plaats na een melding van de vriend van R. Hun moeder lag gewond tussen hen in. De officier van justitie noemt de zaak een 'tragedie'. Tegen de vrouw is geen tbs geëist, omdat deskundigen de kans op herhaling laag achten. De vrouw werd al snel als verdachte gezien in de zaak en werd daarop in het ziekenhuis aangehouden.

R. was in 2011 gescheiden van de vader van haar kinderen. Vanwege de zaak stelde de Inspectie Jeugdzorg een onderzoek in naar de hulpverlening aan de vrouw. Daaruit bleek dat hulpverleners niet alert genoeg waren op de veiligheid van de twee jongens.

Stek Jeugdhulp en Bureau Jeugdzorg Rotterdam verzuimden onder meer een risicotaxatie te maken, hoewel er na de scheiding van de ouders aanwijzingen waren dat de veiligheid van de jongens in het geding was.

© Novum 2013
nederland
terwolde
debby r.
inspectie jeugdzorg
moord
kinderen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?