Marokko voelt mee met Algerije na gijzeling

buitenland
9
22 jan '13
De Marokkaanse autoriteiten hebben Algerije een hart onder de riem gestoken.

Marokko en Algerije leven al jaren in onmin met elkaar maar op een aantal fronten strijden de twee landen zij aan zij. Na de brute gijzeling van afgelopen week in Algerije waarbij minimaal 81 gijzelaars om het leven kwamen voelde Marokko zich genoodzaakt om zich solidair te tonen met Algerije. Dat deed het ministerie van Buitenlandse Zaken en Samenwerking in een speciaal uitgevaardigde verklaring.

Hibapress meldt dat het koninkrijk 'met grote bezorgdheid kennis heeft genomen van de ontvoering' die grote invloed had op het Algerijnse volk en de buitenlanders. 'Marokko spreekt haar solidariteit uit met Algerije, de regering en het volk, tegen alle bedreigingen van de veiligheid en veroordelen terrorisme in al haar vormen', zo luidde de verklaring.

Ook betuigde het ministerie haar medeleven met de families en geliefden van slachtoffers die uit Algerije komen maar ook die van andere landen. Marokko wees tot slot op het belang van een regionale samenwerking om de groeiende dreiging van terrorisme tegen te gaan.

© Redactie 2013
marokko
algerije
gijzeling
terrorisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi