Marokkaanse schatzoekers ontvoeren kindje voor zwarte magie

buitenland
143
23 jan '13
In Zaio, te Nador, heeft een opmerkelijke gebeurtenis plaatsgevonden.

Schatzoekers, jonge kinderen en zwarte magier... Het fenomeen is in Marokko een bekend verhaal maar er werd maar weinig over gesproken. Nu lijkt de media de aandacht op de kwalijke zaak te hebben gevestigd. Schatzoekers roepen steeds vaker de hulp in van zwarte magie (sihr) om hun schatten te vinden. Vaak is een jong persoon met bepaalde uiterlijke bijzonderheden een benodigd middel. Daarom gaan de schatzoekers op zoek naar jongetjes met een bepaald oog of een aparte tekening op de hand.

Dat overkwam ook de 11-jarige Mustafa uit Zaio, zo maakte een familielid bekend tegenover NadorCity. Mustafa was met zijn vriendjes aan het spelen toen ze werden geroepen door een autobestuurder. Toen ze dichterbij kwamen stapten andere mannen uit waarop ze de jongen  in de auto gooiden en hem ontvoerden. Vervolgens vertrokken ze naar bergtoppen waar ze de nacht doorbrachten om op zoek te gaan naar de gewilde schat.

Toen de ontvoerders bloed wilden afnemen van de kleine jongen nam hij het hazenpad. Hij kon echter niet wegkomen waarop de schatzoekers hem weer in de kraag vatten. Toen ze met hem klaar waren lieten ze hem achter in Berkane waar de jongen doodsbang achterbleef. Ondertussen werd het bericht van de vermissing van het jongetje in de regio bekend. Daardoor herkende een taxichauffeur hem waarna hij Mustafa naar de Koninklijke Gendarmerie bracht.

Zij herenigden Mustafa met zijn ouders maar het jongetje kampt nu met psychische stoornissen en angstaanvallen. Veel jonge kinderen komen er echter niet zo goed vanaf als Mustafa. Vaak worden zij verminkt en gedood. De politie heeft een onderzoek ingesteld om de ontvoerders te vinden en om duidelijkheid te krijgen over hun werkwijze.

© Redactie 2013
marokko
schatzoekers
mustafa
zaio
nador
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?