Marokkaans supermodel bereikt top modewereld
Arabische modellen maken steeds meer naam in de mode-industrie.
23 January 2013
lifestyle

Door de opkomst van de 'Arabische supermodel' in het wereldje van de mode dragen ze ook bij aan de manier waarop men tegen Arabische vrouwen kijkt. De Marokkaanse Hind Sahli is onderdeel van de golf van nieuwe modellen en heeft al gewerkt voor grote namen als Marc Jacobs, Kenzo en Vera Wang. Ze zegt dat ze haar succes aan een paar dingen te danken heeft: 'In de modewereld willen ze vernieuwen. Iets nieuws is altijd goed'.

De diversiteit en de cultuur van de Arabische wereld blijkt dus zeer aantrekkelijk te zijn voor de mode-industrie. 'Designers en fotografen willen niet dat we allemaal hetzelfde zijn en omdat we zo'n grote cultuur hebben is het heel anders en kunnen we ons laten inspireren door zoveel dingen', zegt Sahli. Maar de Marokkaanse cultuur is nog conservatief en dat brengt gemende reacties met zich mee.

'Meestal zijn het positieve reacties. Veelal denken ze dat het goed is om een Marokkaans model te hebben. Een aantal jonge meisjes hebben me via Facebook een bericht gestuurd waarin zij vroegen hoe ik ben begonnen. Ook heb ik een paar slechte reacties gehad maar dat is niet erg, ik ben blij met wat ik doe', zo sprak de Marokkaanse. Het is echter niet alleen Sahli die is doorgebroken, meldt Standard Media.

Ook andere modellen zoals Hanaa ben Abdesslam uit Tunesië is geland in het wereldje van het modelleren. Zo heeft Abdesslam al een contract met het cosmetische bedrijf Lancome in de wacht gesleept. Shaista Goher, de directeur van de islamitische Women's Network UK is voorvechtster van de rechten van vrouwen, is van mening dat men in het Westen een stereotype beeld heeft over Arabisch-islamitische vrouwen.

'Het is zeker revolutionair en een gedurfde keuze voor je carriére, vooral omdat ze in dat deel van de wereld nog vrij traditioneel zijn' is Goher van mening.

marokko
arabische wereld
hind sahli
model
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi