Marokko kan weer niet overtuigen maar leeft nog wel

sport
23
23 jan '13
De Leeuwen van de Atlas hebben weer niet weten te overtuigen.

Marokko had vandaag een zeer goede stap richting de tweede ronde kunnen zetten door voetbaldwerg Kaapverdië te verslaan. Bondscoach Rachid Taoussi gaf al aan dat hij vond dat het elftal bang oogt en niet de durf heeft om te voetballen. Zijn woorden bleken zeer gepast te zijn en aan het begin van de wedstrijd kwam het uit. De manschappen werden flink onder druk gezet door Kaapverdië.

Daardoor kwamen de Leeuwen van de Atlas niet in hun spel en werd Kaapverdië zelfs dreigender en dreigender. Hen lukte het wel om in het ritme te komen en de ploeg dwong de Marokkaanse doelman Lemyaghri dan ook tot enkele reddingen. In de 36ste minuut kwam Kaapverdië op een verdiende manier op voorsprong nadat Karim El Ahmadi een cruciale fout maakte op het middenveld.

Platini kreeg de bal en stiftte beheerst over de glijdende Marokkaanse doelman heen. Daarop herpakte Marokko zich maar al snel klink het rustsignaal. In de tweede helft ging het iets beter en in de 70ste minuut leek Marokko zelfs aanspraak te gaan maken op de gelijkmaker. Die kwam er ook na een goeie actie van Berrada die El Arabi inspeelde. De ingevallen spits rondde beheerst af.

Ismaïl Aissati, Nordin Amrabat en de kersverse aanwinst van Internazionale Belhanda werden in de tweede gewisseld. Vreemd genoeg begon Marokko daarna steeds beter te voetballen.

© Redactie 2013
marokko
afrika cup 2013
kaapverdië
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi