Marokko krijgt bijval van Spanje en Italië om gevaarlijke Polisario

buitenland
37
24 jan '13
Marokko heeft de internationale gemeenschap vaak gewezen op de gevaren van de Polisario.

Na de ontvoering van tientallen buitenlanders in het Algerijnse Amenas hebben Madrid en Rome de Polisario kampen in Tindouf 'gevaarlijk' genoemd. De Spanjaarden hebben hun onderdanen opgeroepen om de kampen in Tindouf, waar de Polisario de macht heeft, te vermijden. Volgens de verklaring heerst daar een grote onzekerheid over de veiligheid van buitenlanders en heerst de georganiseerde misdaad.

Daarbij kent de veiligheidssituatie een ernstige verslechtering, aldus het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Italië heeft dezelfde verklaring afgegeven voor het gebied. Ook Mali, Niger, Libië en Mauritanië worden sterk afgeraden. Voor de Polisario zijn de verklaringen een harde klap te noemen omdat de afscheidingsbeweging een internationale charmeoffensief was begonnen.

Daarin liet het vaak doorschemeren dat de Marokkaanse autoriteiten schendingen ondergaan maar vies van harde taal is de leider allerminst. Mohamed Abdelazziz heeft vaak geroepen dat de Polisario klaar is voor oorlog tegen Marokko.

© Redactie 2013
marokko
spanje
italië
polisario
tindouf
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi