Marokko kan wederom vroeg inpakken na zure uitschakeling

29
27 jan '13
De Leeuwen van de Atlas waren heel dichtbij maar alle inspanningen hebben niet mogen baten.

Vooraf liet bondscoach Rachid Taoussi weten dat hij twee dingen eist van zijn ploeg: strijd en enthousiasme. In het eerste kwartier kwam dat streven uit de verf en Marokko oogde, mede door een flink aantal gewisselde spelers, fit, agressief en vol enthousiasme. Na tien minuten kreeg het Marokkaans elftal de beloning voor de furieuze start nadat Issam El Adoua goed binnenkopte na een corner van Abdelaziz Barrada.

Na de treffer wist Marokko echter niet door te drukken maar Zuid-Afrika kreeg geen grote kansen. Ahmed Chafni daarentegen kreeg kort voor rust een levensgrote kans toen hij alleen op de keeper van Zuid-Afrika liep. Zijn inzet was helaas voor Marokko slap en vond dan ook geen doorgang bij de sterk keepende Itumeleng Khune.

Na een kwartier rust stonden beide ploegen weer klaar voor de aftrap. Al in de eerste minuut had Barrada een penalty moeten krijgen na een overtreding in het doelgebied. De scheidsrechter en zijn assistenten zagen de overtreding niet waarna het spel door kon gaan. Enkele minuten later kreeg Youssef El Arabi een levensgrote kans toen ook hij de bal met enig fortuin meekreeg en op Khune afliep.

De spits probeerde de bal over de keeper te wippen maar ook hij faalde in de afronding. Marokko liep massaal achteruit en Taoussi voerde defensieve wissels door om de 1-0 over de streep te trekken. Het achterover leunen, de gemiste kansen en vooral de onervarenheid in de ploeg bleken te zwaar. May Mahlangu kreeg de bal in de 69ste minuut net buiten het zestienmeter gebied en krulde de bal fantastisch binnen.

In de 82ste minuut kwam Marokko alweer op voorsprong na een sterke actie van El Arabi gaf de spits de bal af op Hafidi die verwoestend binnenschoot: 2-1. Op dat moment leek er niets aan de hand maar enkele minuten later kwam Zuid-Afrika op gelijke hoogte door wederom een schitterende treffer na zwak verdedigen van Marokko: 2-2.

Omdat Kaapverdië wel wist te winnen gaat dat land samen met gastland Zuid-Afrika door. Voor Marokko rest nog de toorn van de bevolking te ondergaan waarna het zich kan richten op Afrika Cup 2015. Dat toernooi zal in eigen land gehouden worden.