Beatrix ook in buitenland voorpaginanieuws

algemeen
1
29 jan '13
Het aftreden van koningin Beatrix is ook in het buitenland voorpgaginanieuws.

Het populaire Marokkaanse Hespress schrijft een kort nieuwsbericht over wanneer koningin Beatrix de troon mocht opvolgen. Ook geeft het aandacht aan haar zoon Willem-Alexander, die haar nu mag opvolgen. De Britse krant The Guardian heeft op het midden van de voorpagina een grote foto van Beatrix geplaatst onder de kop 'Queen abdicates' en maakt er gelijk een grap bij.

"Nee, niet die", verwijzend naar de eigen koningin die ondanks de hoge leeftijd van haar 64-jarige zoon Charles nog altijd aanblijft. De Belgische krant De Standaard heeft over bijna de hele voorpagina een foto van de koningin geplaatst met de kop 'Koningin met klasse'. Volgens de krant zat de abdicatie er al even aan te komen, maar werd het voor veel Nederlanders toch een 'kippenvelmoment'.

De Duitse Frankfurter Allgemeine Zeitung meldt het aftreden in een kort bericht links bovenaan de voorpagina. De Duitse sensatiekrant Bild kopt op haar website groot dat prinses Máxima Zorreguieta koningin wordt en zet er met kleinere letters bij dat Beatrix aftreedt. De krant spreekt van 'twee gelukkige vrouwen'. Ook in andere Europese landen zoals Frankrijk en Spanje wordt veel aandacht aan het aftreden besteed.

In Argentinië, het vaderland van Máxima, is het aftreden niet onopgemerkt gebleven. De Argentijnse krant El Diario de la Republica wijst er ook op dat Máxima nu koningin van Nederland wordt.

© Novum 2013
marokko
beatrix
troon
koningin
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?