Marokko komt met sneeuwfestival in februari

algemeen
3
30 jan '13
Een sneeuwfestival in het warme Marokko? Ja, je leest het goed!

In Ifrane staat van 1 tot 3 februari een heuse festival op het programma dat met de winter en sneeuw te maken heeft. Het initiatief komt van de vereniging Tourtite en het bestuur van Ifrane en dient ter bevordering van 'de veelzijdige parel'  in de Midden-Atlas. Het festival moet voor meer toerisme in de provincie zorgen maar ook het cultureel erfgoed en de lokale kunst staan onder de aandacht.

Op de ski berg Jbel Habri, de openbare plaatsen van de stad en omliggende drukbezochte plaatsen staan activiteiten gepland met een breed scala aan recreatieve activiteiten. De vier belangrijkste thema's tijdens het feest zijn uitdaging, entertainment, geschiedenis en kunst. Zo zal men een skiwedstrijd houden, een sneeuwpop wedstrijd waarin de mooiste creatie een prijs wint en komt er een kleurrijke carnaval.  

Voor de kinderen heeft de organisatie besloten om verschillende ski spelletjes te organiseren in 'Kids Paradise'. Ook worden kinderen in aanraking gebracht met educatieve workshops en maken ze kennis met beeldhouwkunst met sneeuw en ijsdansen.

Lokale kunstenaars krijgen daarnaast de kans om hun werk aan het grote publiek te laten zien door middel van foto exposities en een parade met traditionele kledij.

© Redactie 2013
marokko
sneeuwfestival
ifrane
winter
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi