Einde aan bizar gijzelingsdrama VS

buitenland
2
5 feb '13
De gijzeling die bijna een week duurde is ten einde gekomen.

Agenten hebben maandag in de Amerikaanse staat Alabama een ondergrondse bunker bestormd waar een 65-jarige gewapende man een 5-jarig jongetje bijna een week gegijzeld hield. Het kind werd gered, maar zijn ontvoerder moest zijn gijzelingsactie met de dood bekopen. Dat heeft de FBI op een persconferentie bekendgemaakt. De onderhandelingen met de gijzelnemer, Jimmy Lee Dykes, waren op niets uitgelopen, aldus de FBI.

Omdat gevreesd werd voor het welzijn van de jongen werd besloten tot een bestorming van de bunker. Hoe Dykes om het leven kwam, is niet bekendgemaakt. Dykes ontvoerde de 5-jarige vorige week uit een volle schoolbus en schoot de chauffeur van de bus dood. Volgens zijn buren was Dykes een sociaal gestoorde man, die omwonenden bedreigde, met zaklamp en geweer nachtelijke patrouilles hield in zijn tuin en loslopende huisdieren de hersens insloeg.

De gijzelingsactie is brandstof voor het verhitte debat dat na een bloedige schietpartij op een school vorig jaar in de Verenigde Staten losbarstte over wapenbezit. Voorstanders van strengere wapenwetgeving wijzen op de vele excessen die vrijwel wekelijks het nieuws halen, maar tegenstanders houden krampachtig vast aan een oude wet waarin het recht op wapenbezit verankerd ligt.

© Novum 2013
gijzeling
jimmy lee dykes
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi