Vooral onder allochtonen neemt werkloosheid toe

economie
79
8 feb '13
De werkloosheid onder niet-westerse allochtonen is vorig jaar verder opgelopen.

Gemiddeld zat 15,5 procent van deze groep zonder werk, ten opzichte van 13,1 procent in 2011. Uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt vrijdag verder dat de werkloosheid onder autochtonen slechts toenam van 4,2 naar vijf procent. De werkloosheid over de gehele beroepsbevolking, autochtoon en allochtoon, nam vorig jaar toe met een procentpunt naar 6,4.

Onder westerse allochtonen nam het percentage werklozen toe van 7,1 naar 8,2 procent. Niet-westerse allochtone vrouwen zijn inmiddels vaker werkloos dan niet-westerse allochtone mannen. De werkloosheidspercentages van die twee groepen stegen vorig jaar van respectievelijk 12,5 en 13,5 naar 15,8 en 15,3.

Ook binnen de autochtone beroepsbevolking is het werkloosheidspercentage onder mannen en vrouwen vorig jaar min of meer gelijk getrokken. Bij de mannen was 4,9 procent werkloos in 2012, bij de vrouwen 5,1 procent. De werkloosheid onder jongeren tussen de 15 en 25 jaar is in beide groepen vrij hoog.

Van het autochtone deel van deze leeftijdsgroep was 9,8 procent werkloos in 2012. Niet-westerse allochtone jongeren zijn echter in 28,4 procent van de gevallen werkloos.

© Novum 2013
allochtonen
werkloosheid
cbs
werk
baan
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi