Verrassing Marokkaanse Achenteh: '500 euro was mijn redding'

sport
15
9 feb '13
Rochdi Achenteh is dit seizoen één van de frisse gezichten bij PEC Zwolle.
De Marokkaanse Nederlander maakt indruk als linksback en plukt naar eigen zeggen de vruchten van zijn opleiding bij PSV. Achenteh belandde op twaalfjarige leeftijd in de Eindhovense jeugdopleiding en werd direct als één van de grote talenten gezien. "Maar ik hing ook veel met m'n Marokkaanse vriendjes op straat. Wat later ging ik werken in de horeca om wat te verdienen, vaak tot drie uur 's nachts. Mijn voetbalprestaties bij PSV begonnen eronder te lijden", zegt hij tegen Voetbal International.

"Ik was als eerste jaars B-junior aanvoerder en werd gezien als een van de grootste talenten. Alleen werden mijn prestaties steeds minder. Op een gegeven moment werd zelfs mijn aanvoerdersband afgepakt. Joop Brand (toenmalig hoofd jeugdopleiding, red.) kwam naar me toe en vroeg wat er aan de hand was."

"Toen hij hoorde van mijn nachtelijke avontuurtjes is hij naar Guus Hiddink gestapt en die besloot me vijfhonderd euro per maand te geven. Noem het zakgeld. Zo kon ik mijn baantje in de horeca opgeven en dat was voetballend gezien mijn redding", besluit Achenteh, die via FC Eindhoven in de zomer van 2011 bij PEC Zwolle belandde.
© Voetbalprimeur 2013
rochdi achenteh
pec zwolle
marokkaan
marokko
voetbal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
golaso
de graafschap
caf
noussair mazraoui
overleden
marine
nabilb
champions league
broer
kroongetuige
atlasleeuwen
wk 2018
casablanca
frmf
tanger
hervé renard
mohammed vi
ajax
eredivisie
marrakech
spanje
rabat
hakim ziyech
amsterdam