Rector: 'Anass werd al vanaf begin schooljaar gepest'

algemeen
131
11 feb '13
De rector van de school heeft laten weten dat Anass geruime tijd werd gepest.

De 13-jarige Anass Aouragh die donderdag dood werd gevonden in een bosgebied in Wassenaar, werd al vanaf de start van het schooljaar getreiterd. De brugklasser zat vanaf september op het Adelbert College in zijn woonplaats en was vanaf het eerste begin een leerling die opviel. Dat zei rector Ben Dijkmans maandag op een persconferentie.

"Vanaf het eerste begin was het een leerling met bijzonder gedrag. Anass kwam bijvoorbeeld de klas binnen met een vlinderdas. Welke brugklasser draagt er nu een vlinderdas? En de dag erop droeg hij een groene broek. Hij viel op", vertelde Dijkmans. De school heeft vanaf eind vorig jaar meerdere keren gesprekken gehad met Anass en zijn pesters. Volgens Dijkmans had dat resultaat.

"We hebben ons best gedaan om dat pesten tot een eind te brengen. Maar of dat genoeg was, weet je nooit." Dijkmans had de indruk dat Anass ondanks de pesterijen gelukkig was op school. "We hebben samen met Abass een zo goed mogelijke plek voor hem gemaakt. Zijn ouders zeiden ook: die school was alles voor hem. Zijn mentor was zijn tweede moeder." De ouders hebben volgens Dijkmans waardering voor wat de school voor hun zoon gedaan heeft.

Een onafhankelijk onderzoek naar de dood van Anass zoals scholengemeenschap AOC Terra in Meppel laat uitvoeren naar aanleiding van de zelfmoord van de 15-jarige Fleur Bloemen, komt er voorlopig niet. "We gaan over enige tijd nog eens heel goed terugkijken op wat er in de school gebeurd is. Het kan misschien altijd beter."

Anass, die woensdag niet thuiskwam na het rondbrengen van folders in de Wassenaarse wijk Oostdorp, pleegde hoogstwaarschijnlijk zelfmoord. De politie liet vrijdag weten daar 'sterke aanwijzingen' voor te hebben. De jongen is maandag begraven.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Novum 2013
anass aouragh
zelfmoord
moord
pesten
ben dijkmans
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi