Verdachten brute mishandeling Eindhoven aan Nederland

algemeen
10
12 feb '13
De groep zal definitief uitgeleverd worden aan Nederland.

De vijf jongeren die betrokken waren bij de mishandeling van een 22-jarige man in Eindhoven worden overgeleverd aan Nederland. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank in Turnhout bepaald. De verdachten kunnen nog in beroep waardoor de uitlevering mogelijk nog op zich laat wachten. De raadkamer boog zich vorige week al over de overlevering, maar nam nog een week om zich te beraden.

De verdachten kunnen tot 24 uur na de beslissing in beroep. De zaak wordt dan eventueel verder behandeld bij het hof in Antwerpen. De vijf in de leeftijd van 17 tot 19 jaar maakten deel uit van een groep van acht en meldden zich 24 januari bij de politie in Turnhout nadat beelden van de zware mishandeling waren getoond. Een dag later werden ze onder voorwaarden weer vrijgelaten.

De rechtbank heeft de uitlevering van de vier meerderjarige verdachten goedgekeurd op voorwaarden dat een van hen zijn eventuele straf in België kan ondergaan. De vijfde verdachte mag ook worden uitgeleverd, maar alleen voor poging tot doodslag.

De overige drie verdachten meldden zich bij de politie in Eindhoven. Twee van hen, een 15- en 17-jarige jongen uit Turnhout, zitten nog vast.

© Novum 2013
jongeren
eindhoven
mishandeling
antwerpen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?