Waarschuwing tegen verderfelijke Valentijnsdag

buitenland
134
14 feb '13
De Indonesische regering en islamitische geestelijken hebben opgeroepen om Valentijnsdag niet te vieren.

Volgens de regering en de geestelijken is Valentijnsdag voor veel ongetrouwde koppels een excuus om seks met elkaar te hebben. In de provincie Atjeh is zelfs een verbod ingesteld op het kopen van presentjes voor Valentijnsdag. Volgens Idris Abdul Somad, locoburgemeester van Depok, een stad in de buurt van Jakarta, gebruiken veel tieners Valentijnsdag om elkaar de liefde te betuigen. Dit leidt volgens hem geregeld tot seks voor het huwelijk. "Ik heb ouders opgeroepen om hun kinderen niet de kans te geven om Valentijnsdag te vieren (...), omdat het kan leiden tot verboden seksuele relaties."

Hij heeft mensen opgeroepen om met hun kinderen islamitische activiteiten te ondernemen. Religieuze leiders in Atjeh, de enige provincie waar de strenge sharia-wetgeving van kracht is, hebben een verbod uitgevaardigd op het aanschaffen van cadeautjes voor Valentijn. Het vieren van Valentijnsdag was eerder al verboden.

"Het is geen afspiegeling van de liefde die in lijn is met de islamitische geloofsleer. Het staat gelijk aan het promoten van een geloof anders dan de islam", aldus Teungku Faisal Ali, een prominente geestelijke. Ook elders werden jongeren opgeroepen om zich verre te houden van het feest van Cupido.

© Novum 2013
valentijnsdag
cupido
moslims
indonesië
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?