Marokko lacht om uitkleden politicus in Tweede Kamer (video)

algemeen
44
14 feb '13
Afgelopen week ging het er hard aan toe in de Marokkaanse politiek.

Tijdens een maandelijkse bijeenkomst in de Kamer kreeg Driss Radi, een raadslid van het Huis van Raadsleden, de toorn van premier Abdelilah Benkirane over zich heen. Het temperamentvolle hoofd van de Marokkaanse regering vond dat hij zonder respect werd bejegend door Radi waarop hij hem vermanend toesprak. 'Je moet zwijgen. Jij bent een raadgever en ik ben het hoofd van de regering die je met respect moet toespreken', zo begon Benkirane zijn preek.

'Kijk eerst wat er in je hart en in je maag speelt voordat je spreekt', wees de premier Radi vervolgens op het feit dat eerlijkheid belangrijk is. De raadsman werd vervolgens ook woedend en had een opmerkelijke manier van antwoord geven: hij ontblootte zijn bovenlichaam om de beschuldigingen van Benkirane tegen te spreken. De manier van antwoorden heeft de nodige ophef veroorzaakt bij Marokkanen op social media die zeggen te walgen van het lage niveau van vertegenwoordigers die gekozen zijn door het volk.

Overigens werd het debat door de Marokkaanse televisie uitgezonder maar het fragment van het blote bovenlijf van Radi werd niet getoond.

Bekijk hier de video.

© Redactie 2013
marokko
abdelilah benkirane
driss radi
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?