Marokkaanse gemeenschap geschokt: 'Anass is ons kind en onze broer'

algemeen
116
15 feb '13
Nederland is geschokt door het overlijden van de tiener Anass Aouragh.

Met name in de Marokkaanse gemeenschap is er veel ophef en medeleven na de dood van de jonge Anass. In een week vol speculaties gaf de politie duidelijkheid over de dood van Anass: zelfmoord. Marokko.nl wist via Marokkaanse media echter te melden dat de vader en familie van Anass zelfmoord niets willen weten van een zelfmoordscenario. Er zouden vingerafdrukken op zijn keel zijn gevonden, zo betoogde Mohamed Aouragh tegenover persbureau MAP.

In de Marokkaanse gemeenschap heerst ongeloof en speculeert men over de toedracht van de dood: 'Dat komt doordat mensen erg betrokken zijn elkaar. Hij is nu ons kind en onze broer geworden', zegt voormalig journaliste Najat Elmarsse uit Voorburg. De reacties zijn volgens Elmarsse het gevolg van een hechte en kleine Marokkaanse gemeenschap waar mensen heel erg betrokken zijn bij tragische voorvallen, meldt Omroepwest.

'Hij is nu niet alleen meer de broer van zijn zus of het kind van zijn ouders. Hij is verworden tot 'ons kind' en 'onze broer'. Dat maakt wel duidelijk waarom er zoveel ophef is over de dood van de jongen.' Een andere reden van het ongeloof kan liggen aan het onderwerp 'zelfdoding', wat in de islam verboden is en daarom een gevoelig onderwerp. Ook wil men duidelijkheid hebben over de speculaties.

Zo zouden er blonde jongens betrokken geweest zijn bij de dood van Anass, zijn er vingerafdrukken op het lichaam gezien zijn en was Anass in het gezelschap van een enge vieze man nabij het bos. Dingen waar de politie niet over spreekt.  'Dit zal niet stoppen voordat de politie het onderzoek afsluit', zegt Elmarsse.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2013
marokko
anass aouragh
zelfmoord
wassenaar
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?