Bulgarije gooit Hamas-leden land uit

buitenland
0
15 feb '13
Bulgarije heeft vrijdag drie parlementariërs van Hamas het land uitgezet.

Volgens de Bulgaarse minister van binnenlandse zaken Tsvetan Tsvetanov zijn de drie Hamas-leden met een normaal visum binnengekomen. Het visum was echter verstrekt voor een ander doel dan waarvoor ze in het land waren, aldus de minister. In een eerdere verklaring zei het Bulgaarse ministerie van buitenlandse zaken dat er sprake was van 'een onaangekondigd bezoek van een groep die banden heeft met Hamas' en dat het drietal 'niet wordt ontvangen door Bulgaarse instituties'.

"We hebben directe contacten met de Palestijnse Autoriteit en deze contacten lopen via de regering in Ramallah en de Palestijnse ambassade in Sofia", aldus het ministerie. De drie parlementariërs waren naar Bulgarije gereisd op uitnodiging van een non-gouvernementele organisatie. De ngo, het Bulgaarse Centrum voor Midden-Oostenstudies, zei dit te hebben gedaan om te tonen dat Bulgarije 'niet volledig pro-Israël is'.

"Onder stevige druk van de Bulgaarse autoriteiten hebben de drie parlementariërs besloten te vertrekken, om zo het land een escalatie van spanningen te besparen", aldus Mohd Abuasi, directeur van de ngo.

© Novum 2013
bulgarije
aanslag
arabische wereld
hamas
palestina
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi