Baby van dood ontsnapt na lancering uit auto op snelweg

algemeen
8
15 feb '13
Op de A12 bij Arnhem is donderdag een baby lichtgewond geraakt na een lancering uit een auto.

De moeder was door de gladheid tegen de vangrail gebotst, waardoor het jongetje van net 1 jaar uit de auto werd geslingerd. De 24-jarige vrouw kon haar kind net voor een aankomende auto van het wegdek grissen, laat de politie weten. Het kind is ter observatie naar een ziekenhuis gebracht. Moeder en zoon waren samen met oma op weg van Zoetermeer naar Duitsland.

Het jongetje was al een tijdje aan het huilen, toen de moeder aan oma vroeg het kind uit het kinderzitje te halen en op de achterbank een schone luier te geven. Op dat moment raakte de auto op het viaduct bij knooppunt Waterberg in een slip. Na enige seconden stelde de grootmoeder tot haar schrik vast dat de baby was verdwenen door de kapotte linker achterruit.

De moeder wist zich uit de auto te wurmen en zag ongeveer vijftien meter achter het voertuig iets op het wegdek liggen. Ze rende ernaartoe en pakte het kind op voordat het zou worden overreden.

In het ziekenhuis bleek dat het jongetje alleen een paar kleine schaafwondjes had opgelopen. Wel moet hij tot vrijdagavond ter observatie in het ziekenhuis blijven.

© Novum 2013
arnhem
baby
moeder
ongeluk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi