Rappende activist Marokko stopt hongerstaking in gevangenis

buitenland
9
15 feb '13
De Marokkaanse rapper Mouad Belghouat oftewel 'Lhaked' zit sinds maart 2012 vast.

De rapper is een vooraanstaand lid van de protestgroep 21 februari en werd verdacht van het beledigen van de politie in een van zijn raps. De rechter besloot hem een jaar gevangenis op te leggen voor de beledigingen. Zijn verblijf in de gevangenis heeft de rapper ertoe bewogen om vanaf 4 februari in hongerstaking te gaan wegens slechte omstandigheden. Marokkaanse media melden dat hij zijn protest inmiddels heeft gestaakt.

'De situatie is nu beter. Hij stopte zijn hongerstaking omdat zijn klachten werden gehoord door de gevangenisdirecteur. De problemen hebben voornamelijk te maken met de relatie met beheerders van zijn vleugels', meldt de vicepresident van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten.

De arrestatie en vooral het vonnis was volgens veel mensenrechtenorganisaties een regelrechte schending van de vrijheid van meningsuiting. Zeker na de invoering van de nieuwe grondwet in Marokko verwachtte men dat deze vrijheden gegarandeerd werden. De rapper hoeft niet lang meer te zitten gezien zijn vrijlating gepland is voor de komende maand.

© Redactie 2013
marokko
mouad belghouat
lhaked
21 februari
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?