Marokko en Rusland akkoord over visserijovereenkomst

economie
32
15 feb '13
De twee landen hebben nieuwe afspraken gemaakt over visserij.

De minister van Landbouw en Visserij Aziz Akhannouch kwam met Constantine Dikin, een vertegenwoordiger van de Russische federale Agentschap voor de Visserij, bijeen in Agadir om de voorwaarden te bespreken. De nieuwe overeenkomst zal het oude contract vervangen en geldt als het absolute hoogtepunt van een aantal gesprekken dit jaar. Zo mogen er tien Russische schepen in Marokkaanse wateren varen en vis vangen.

De Russische reders betalen op hun beurt een vergoeding ter compensatie. De twee landen hebben een lang bestaande samenwerking als het gaat om de visserij. De eerste afspraken werden in 1992 gemaakt, het donderdag getekende contract geldt alweer als zesde overeenkomst. Sindsdien profiteert Marokko ook van een onderzoeksprogramma dat voorziet in de training van Marokkanen die werkzaam zijn in de visserij.

De trainingen worden gegeven in Russische maritieme instellingen. Het is voor Marokko een interessante ontwikkeling omdat de Europese Unie heeft besloten om de gesprekken over visserij weer aan te gaan met Marokko. Eerder besloot het Europees Parlement om de samenwerking met het koninkrijk stop te zetten.

© Redactie 2013
marokko
rusland
visserij
marokkaanse economie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi