Keiharde Syrische strijd om vliegveld Aleppo gaat door

buitenland
6
18 feb '13
De strijd om het vliegveld van Aleppo gaat door.

Syrische rebellen hebben maandag een controlepost ingenomen op de weg die leidt naar de internationale luchthaven van de noordelijke stad Aleppo. Dat heeft het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten gemeld. De rebellen proberen het vliegveld al weken te veroveren. Vorige week namen ze een legerbasis in die bedoeld is om de luchthaven te beschermen.

Er werd maandag ook weer gevochten bij Nairab, een basis van de Syrische luchtmacht in de buurt van Aleppo. Volgens het Observatorium kwamen bij die gevechten verscheidene militairen en vijf rebellen om het leven. De rebellen slaagden erin het grootste brandstofdepot op Nairab in te nemen. Door de hevige gevechten rondom de luchthaven heeft het Syrische leger al wekenlang geen versterkingen kunnen invliegen.

Volgens Rami Abdul-Rahman van het Observatorium is het leger er de afgelopen twee weken wel in geslaagd om versterkingen uit de provincie Hama door de woestijn naar het stadje Safira, in de buurt van Aleppo, te brengen. In Safira staan enkele militaire fabrieken die de rebellen de afgelopen weken hebben geprobeerd te veroveren.

In de hoofdstad Damascus was het maandag ook weer onrustig. Volgens activisten bestookten regeringstroepen diverse wijken rondom het vluchtelingenkamp Yarmouk met artilleriegranaten.

© Novum 2013
syrië
arabische lente
aleppo
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?