Geen moskee voor imam Sheikh Fawaz

algemeen
13
21 feb '13
Fawaz Jneid wilde een moskee openen in Den Haag.

Den Haag heeft op het laatste moment een huurovereenkomst voor een oud schoolgebouw ingetrokken toen bleek dat imam Fawaz Jneid er een moskee wilde beginnen. Een moskee past niet in het bestemmingsplan, zegt een woordvoerder van de gemeente donderdag. De gemeente onderhandelde met de stichting Qanitoen, die had gezegd in het gebouw aan de Beresteinlaan aan maatschappelijk werk te willen doen en er een bedrijf te willen openen. Een journalist van De Telegraaf had de gemeente vragen gesteld over de huurplannen, waarop de gemeente op onderzoek uitging.

Toen de gemeenten Qanitoen vroeg of het klopte dat Jneid er een gebedshuis wilde openen, gaf de stichting toe. Het huurcontract had woensdag moeten worden getekend, maar dat ging niet door. Qanitoen had de sleutel al gekregen, maar levert die donderdag weer in bij de gemeente. Het bestuur van de Haagse As Soennah-moskee schorste de imam vorig jaar.

De rechtbank in Den Haag bepaalde in juni dat hij toch weer aan het werk mocht, omdat de schorsing niet volgens de regels was verlopen. De verhoudingen waren toen echter al danig verstoord. Fawaz Jneid verwierf landelijke bekendheid toen hij enkele weken voor de moord op Theo van Gogh zowel de cineast als Ayaan Hirsi Ali vervloekte.

© Novum 2013
sheikh fawaz
fawaz jneid
den haag
qanitoen
as-soennah
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi