Opmerkelijk: Adolf Hitler doet mee aan verkiezingen India

buitenland
22
22 feb '13
Adolf Hitler neemt zaterdag deel aan de verkiezingen in de Indiase deelstaat Meghalaya.

De kandidaat met de beladen naam gaat daaronder niet gebukt. Hij wijst erop dat zijn volledige naam Adolf Lu Hitler luidt, en hij dus geen volledige naamgenoot van de Führer is. De Indiase Adolf, geboortejaar 1948, werd in Meghalaya al drie keer verkozen, zonder enige ophef. De inwoners van de kleine noordoostelijke deelstaat hebben een voorliefde voor bijzondere en soms omstreden namen.

Ook ene Frankenstein staat zaterdag op het stembiljet, evenals als enkele Kennedy's. Adolf Lu Hitler heeft tal van buitenlanden bezocht en zelfs Duitsland aangedaan. Douaniers legden hem geen strobreed in de weg, maar keken wel vreemd op. Ze vroegen hem meermalen waarom hij die beruchte naam draagt, waarop hij maar antwoordde dat hij die nu eenmaal niet zelf heeft gekozen.

Zijn vader, die ooit voor de Britse kolonisator werkte, had er kennelijk plezier in zijn zoon te vernoemen naar de aartsvijand van zijn broodheer. De Tweede Wereldoorlog ging goeddeels aan India voorbij. Veel Indiërs zien Hitler niet als het vleesgeworden kwaad, maar slechts als een intrigerende figuur. Zijn Mein Kampf ligt in de etalages van veel boekhandels.

© Novum 2013
adolf hitler
india
meghalaya
verkiezingen
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?