Taarabt kan QPR geen winst bezorgen tegen United

83
23 feb '13
De Marokkaan heeft de lijn van goede spel niet kunnen doortrekken tegen Manchester United.

Manchester United-spits Robin van Persie viel zaterdag met een rugblessure naar de kant gegaan tijdens het duel tegen Queens Park Rangers. Zijn ploeg won de wedstrijd met 2-0 dankzij een snoeiharde uithaal van Rafael en een late treffer van Ryan Giggs. Hoe Van Persie, die na zijn wissel wel gewoon op de bank plaatsnam, er aan toe is moet nog blijken.

Santi Cazorla bezorgde Arsenal vijf minuten voor tijd een 2-1 overwinning tegen Aston Villa. De Spaanse spelmaker vond na zes minuten al het doel, maar de Oostenrijker Andreas Weimann trok de stand ruim twintig minuten weer gelijk. Een subtiele pass van Jack Wilshere leidde even later de beslissende 2-1 in.

Norwich City snoepte Everton via een goal diep in blessuretijd van Grant Holt drie punten af: 2-1. Leon Osman had de Liverpudlians nog op voorsprong gezet, maar Kaiansu Kamara en Holt draaiden de stand in de laatste zes minuten om. United neemt door de overwinning vijftien punten voorsprong op stadgenoot City, dat zondag Chelsea ontvangt.

Arsenal stijgt naar 47 punten, een minder dan rivaal Tottenham Hotspur. Everton verliest de aansluiting met de top vijf en staat op 42 punten. Wigan Athletic deed uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie. De ploeg van bankzitter Ronnie Stam won drie belangrijke punten op bezoek bij Reading, onder meer dankzij twee treffers van oud-PSV'er Aroune Koné: 3-0.
Wigan gaat Reading voorbij op de ranglijst en komt op 24 punten, evenveel als nummer zeventien Aston Villa. De nummer achttien tot en met twintig degraderen. Middenmoter West Bromwich Albion pakte in eigen huis drie punten tegen Sunderland: 2-1. Chelsea-huurling Romelu Lukaku produceerde beide treffers.