De Boer heeft spijt van verbanning El Hamdaoui bij Ajax

sport
12
25 feb '13
Frank de Boer heeft als trainer van Ajax in korte tijd veel successen geboekt.

De voormalig voetballer werd al twee keer kampioen met de Amsterdammers. Problemen met Mounir El Hamdaoui zijn tot nu toe de grootste smet op de jonge trainerscarrière. De oefenmeester zou het nu ook zeker anders aanpakken.

"Als ik hem beter had gekend, had ik van tevoren gezegd dat hij op de bank zou beginnen", zei De Boer in het programma Derksen & …. "En niet pas tijdens de bespreking. Uiteindelijk had ik daar in eerste instantie voor gekozen om iedereen te laten merken dat niemand belangrijker is dan het team en dan Ajax."

Afgelopen zomer vertrok de spits naar Fiorentina. Het was het einde van een lange affaire. In het seizoen 2011/12 speelde hij geen enkele officiële wedstrijd voor het eerste van Ajax. De Boer denkt nu dat El Hamdaoui er minder problemen mee had gehad als hij het nieuws eerder had gehoord. "Dat was uiteindelijk beter geweest, want dan had je een hele hoop heisa kunnen voorkomen."

De keuze van De Boer was destijds om het groepsproces niet in gevaar te brengen. "Dat is gewoon het allerbelangrijkste. Vooral op de manier hoe wij willen spelen is dat verschrikkelijk belangrijk. Dan kan ik wel individuen in de ploeg hebben, maar we moeten wel binnen bepaalde kaders voetballen. En op dat moment kon dat niet meer."

© Voetbalprimeur 2013
frank de boer
marokko
el hamdaoui
ajax
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?