Vernedering Marokkaan in rechtbank blijft gemoederen bezig houden

buitenland
22
25 feb '13
De vernedering heeft de woede gewekt van Marokkanen in Midelt.

Naar aanleiding van het bericht over de mensonterende behandeling van een burger door een magistraat zijn duizenden Marokkanen de straat opgegaan. Automonteur Hicham Himmi werpt licht op de zaak. Op 16 februari moest Himmi voor de rechter verschijnen na een conflict over de reparatie van een auto waar de monteur aan gesleuteld zou hebben. Na de ruzie werd Himmi meegenomen naar het politiebureau waar hij de nodige beledigingen naar zijn hoofd geslingerd kreeg.

Vervolgens moest hij mee naar de magistraat om voor hem te knielen en diens schoenen te kussen om vergeven te worden. Het is onduidelijk of de auto van de magistraat was of van een andere werknemer van de rechtbank. De procureur-generaal van het Koninklijk Hof in Meknes zei zaterdag in een verklaring tegenover MAP dat ze een onderzoek hebben ingelast. 'De beslissing zal worden genomen na afronding van het onderzoek, waarvan de resultaten worden aangekondigd aan het publiek.'

De ambtenaar in kwestie ontkende alle aantijgingen en zegt dat het gaat om 'een afrekening'. De afdeling van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten (AMDH) in Midelt heeft de intentie om in de komende dagen nog meer te protesteren tegen dit soort gevallen van machtsmisbruik.

© Redactie 2013
marokko
midelt
mensenrechten
meknes
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi