Jongeren in Marokko kapen bussen onder toeziend oog van agenten

buitenland
21
25 feb '13
In een wijk in Casablanca heeft zich een opmerkelijk tafereel voorgedaan.

Een groep jongeren besloot een geplande aanval uit te voeren op bussen van het openbaar vervoer. Maar liefst zeven bussen werden gekaapt terwijl de passagiers in gijzeling werden genomen. Volgens Assabah moesten de passagiers vervolgens al hun geld, mobiele telefoons en sieraden inleveren bij de kapers. Ook meldt het medium dat alles gebeurde onder het toeziend oog van verschillende agenten.

De daders wisten nadat ze hun buit hadden geslagen op gemakkelijke wijze te ontkomen. Voor veel Marokkanen is het dan ook niet te verteren dat de politie niet ingreep en dat de autoriteiten de gewelddadige overval in de doofpot trachtte te stoppen. Het is overigens niet voor het eerst dat dieven het hebben gemunt op bussen en passagiers. In juli kaapten zes minderjarigen ook al een bus in Salé.

In het zuiden van Marokko werden in het verleden bussen met grote stenen bekogeld om een ongeluk te forceren. Na een eventueel ongeluk slaan de dieven hun slag. Veel, vooral oude Marokkanen, durven het openbaar vervoer in Marokko niet meer te betreden.

© Redactie 2013
marokko
casablanca
diefstal
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?