Zorgen in Marokko om lot gevaarlijke honden

buitenland
53
26 feb '13
Een dierenwelzijnsorganisatie in Frankrijk heeft haar zorgen geuit over Marokkaanse honden.

Brigitte Bardot Foundation heeft niet alleen zorgen over de toekomst van jonge zeehondjes of twee olifanten maar ook het lot van honden in Marokko doet de organisatie veel. De foundation roept op tot een herziening van de wet aangaande gevaarlijke honden, die men momenteel bespreekt in het Marokkaans parlement. De wet voorziet in het doden van gevaarlijke honden.

De vereniging maakt zich samen met Marokkaanse organisaties zorgen over het feit dat politici geen overleg hebben gevoerd met professionals op dit gebied, zoals welzijnsorganisaties, dierenartsen en hondentrainers. Het gevaar zit 'm vooral in de angst die de wet teweegbrengt bij eigenaren, die uit angst voor een inbeslagname en het doden van hun dier de honden op straat achterlaten. 

De zwerfhonden worden op straat juist agressief waarna ze de Marokkaanse bevolking in gevaar kunnen brengen. Ook streeft men op deze manier naar het uitroeien van bepaalde rassen zoals de pitbull. De behandeling van de wet raakte in een stroomversnelling nadat de krant L'Economist een artikel publiceerde waarin staat dat er jaarlijks 50.000 hondenbeten worden geteld. 

Daarnaast stijgt het aantal sterfgevallen door hondsdolheid. Hanane Abdelmouttalib is oprichter van een dierenwelzijnsorganisatie en reageerde als volgt: 'De honden zijn niet gevaarlijk, maar het zijn hun bazen die hen leren om agressief te zijn. Zij zijn degenen die de dieren pijn doen! Soms vragen mensen mij waarom ik voor honden en katten zorg terwijl mensen niet genoeg te eten hebben. Ik vertel ze dan dat dieren ook schepselen van Allah zijn en bescherming moeten hebben'.

Abdelmouttalib zet zich onder meer in door zwerfhonden van straat te plukken en ze te verzorgen voordat ze gedood worden. In Marokko neemt de bevolking steeds Westerse gebruiken over, het in huis nemen van een hond hoort daar ook bij.

© Redactie 2013
marokko
brigitte bardot
honden
pittbulls
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?