Lens mist vier duels na veroorzaken worstelpartij

sport
297
27 feb '13
Jeremain Lens moet de komende vier duels van PSV toekijken.

De aanvaller heeft zich neergelegd bij een schikkingsvoorstel van drie wedstrijden, meldt zijn club woensdag. Hij ontvangt de straf voor de schermutselingen na het treffen met Feyenoord van zondag. Hij had bovendien nog een schorsing uitstaan vanwege zijn vijfde gele kaart. Lens wachtte na afloop van de topper in Rotterdam Joris Mathijsen op in de catacomben en pakte hem bij zijn shirt.

Daarna ontstond een opstootje. Hij is de enige die geschorst wordt voor het incident. Andere betrokkenen probeerden, al dan niet met 'kracht', te voorkomen dat de confrontatie uit de hand liep, vond de aanklager van de KNVB. De 25-jarige Oranje-international betuigde maandag al spijt voor zijn optreden. Hij bood aan clubleiding en teamgenoten zijn excuses aan. PSV legde de Amsterdammer de maximale boete op.

Het bedrag, dat niet bekend is gemaakt, zal worden overgemaakt naar een goed doel. Lens mist woensdagavond de confrontatie met PEC Zwolle in de halve finale van de beker. In de competitie mist hij de ontmoetingen met VVV-Venlo, sc Heerenveen en RKC Waalwijk.

© Novum 2013
lens
psv
feyenoord
worstelen
mathijsen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi