Nieuw Marokkans talentje Zakaria El Azzouzi wil voor Marokko spelen

sport
9
28 feb '13
De jonge Marokkaanse Nederlander Zakaria El Azzouzi wil graag voor Marokko uitkomen.

Zakaria speelt bij de B1 van Ajax waar hij voor zijn enkelblessure aan de lopende band scoorde. Vanwege zijn leeftijd zou hoofdverantwoordelijke voor de jeugdelftallen van Marokko Pim Verbeek een beroep op hem kunnen doen voor de Afrika Cup onder 17. Dat toernooi zal in Marokko gehouden worden van 13 tot 27 april. El Azzouzi is al jaren de topscorer van zijn elftal en maakt een stormachtige ontwikkeling door. Naast zijn scoringsvermogen heeft hij ook de kwaliteiten om achter de spits of op de flanken te spelen. 

'Ik speel het liefst in de spits. Ik ben balvast, tweebenig, kopsterk en ik scoor ook makkelijk. Ik kan ook achter de spits en op de linksbuiten positie spelen', zegt El Azzouzi tegenover Atlas Lions. De spits maakte eerder deel uit van voorselecties van jeugdelftallen bij Oranje maar wil graag voor zijn vaderland uitkomen: 'Toen ik hoorde dat Marokko de Afrika Cup -17 zou organiseren, dacht ik maar aan één ding: daar wil ik bij zijn! Spelen voor mijn vaderland is een grote eer en een hele grote ervaring. Ik wil een steentje bijdragen aan het elftal en ik ben van mening dat ik met mijn kwaliteiten een meerwaarde kan zijn voor Marokko -17. Verder kan ik door middel van dit toernooi kennis maken met de Marokkaanse voetbalcultuur'.

Marokko speelt overigens tegen Tunesië, Gabon en Botswana, de landen maken deel uit van Groep A. De landen die naar de halve finale doorstoten mogen ook uitkomen voor het WK -17 dat in de Emiraten gehouden gaat worden in oktober 2013. El Azzouzi zegt Marokko persoonlijk naar dat WK te willen schieten: 'Als ik word geselecteerd voor het toernooi, schiet ik Marokko hoogstpersoonlijk naar de halve finale'.

© Redactie 2013
zakaria el azzouzi
ajax
marokko
afrika cup -17
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?