Weet jij al wat je gaat studeren?

algemeen
5
28 feb '13
Tips om je voor te bereiden op een glansrijke carrière.

Ga jij na de zomervakantie beginnen met je studie, maar weet je nog niet wat je wilt gaan doen? Ga dan goed na wat voor jou belangrijk is. Een leuke studie is natuurlijk fijn, maar het is minstens even belangrijk dat je na je studie een goede baan kan vinden. Hieronder een aantal tips waar je goed op moet letten bij jouw studiekeuze.

De sector waarin jouw opleiding valt, speelt een grote rol bij je kans op een goede baan later. Neem bijvoorbeeld de voedingsmiddelenindustrie: deze industrie kampt al een tijd met een enorm tekort aan goed opgeleid personeel.

Een zorgvuldig uitgekozen stage is ook een goed begin bij je carrière. Niet alleen is het de ideale manier om te ervaren hoe het er in de praktijk aan toegaat, maar je kan er ook een baan aan overhouden! Uit de Nationale Stagemonitor van Studentenbureau is namelijk gebleken dat meer dan de helft van stagiairs een baan aangeboden krijgt. Bereid je dus goed voor op je stage, werk hard, neem initiatief en wees geïnteresseerd in het bedrijf: dan haal je het meeste uit je stage.

Ben jij al bezig met je toekomst?
 
Dan is Wellantcollege Rijswijk misschien wel dé school voor jou. Deze school heeft zelf een netwerk aan bedrijven waar je terecht kunt voor leuke, leerzame en creatieve stages, onder andere in de voedingsmiddelenindustrie. Maar ook daarna bieden de MBO opleidingen van Wellantcollege hele goede baanvooruitzichten. De meeste opleidingen bieden zelfs baangarantie! Lijkt het jou leuk om je eigen te bedrijf beginnen zoals Cansu, of wil je liever werken bij een architectenbureau, zoals Hamadi? Bekijk dan de opleidingen van Wellantcollege Rijswijk en plan jouw toekomst!

Lees het persoonlijke verhaal van Arifa, flower stylist
Lees het persoonlijke verhaal van Cansu, voedingsadviseur
Lees het persoonlijke verhaal van Okan, designer
Lees het persoonlijke verhaal van Hamadi, medewerker bij een architectenbureau

© Redactie 2013
studeren
mbo
studie
wellantcollege
carriere
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?