Emotionele Afellay: 'Ik kan het gewoon niet'

sport
45
28 feb '13
Ibrahim Afellay kan het simpelweg mentaal niet opbrengen om zich tijdens zijn revalidatie bij de spelers van Schalke 04 te voegen.

Vorige week uitte technisch directeur Horst Heldt kritiek op de lange absentie van de Nederlander. Afellay wilde het wel, zegt hij op de website van Sport-Promotion, het bedrijf dat zijn zaken behartigt. Hij stapte al eens in de auto naar Gelsenkirchen, maar draaide onderweg weer om.

"Heel bizar om dan te ervaren hoezeer de blessure vat op me heeft gekregen", zegt de international, die kampt met een hardnekkige peesblessure. "Eerst mijn kruisbandblessure bij Barcelona. Daarna de peesblessure in mijn bovenbeen. Ik ben de afgelopen anderhalf jaar meer aan het revalideren geweest dan ik kon spelen. Ik weet dat ik door moet zetten. Dat zal ik ook doen. Maar er zijn momenten geweest dat ik aan alles twijfelde. Het valt me zwaar inderdaad."

De kritiek van Schalke’s TD Horst Heldt kan Afellay begrijpen. Maar zegt hij: "Natuurlijk wil ik wel bij de jongens van Schalke zijn. Het liefst wens ik ze voor elke wedstrijd zelf succes, ben ik erbij als ze spelen. Zo zit ik in elkaar. Als je ergens voor kiest, dan moet je er ook voor gaan. Met die instelling heb ik ook voor een verhuur aan Schalke gekozen. Maar ik weet zeker dat ik het nu niet trek als ik daar zou zijn en ze moet zien trainen, of als ik de groep zie voorbereiden op de wedstrijd. Ik kan het gewoon niet opbrengen."

"Ik moet me, voor mezelf, helemaal afsluiten nu voor de buitenwereld en me concentreren op één ding: mijn herstel. Dat domineert mijn hele denken en doen. Hoe lang duurt het nog voordat ik weer kan spelen? Met die gedachte ga ik naar bed. En sta ik er weer mee op. Iets anders bestaat er niet meer voor me."

Overigens is Afellay met zijn fysiotherapeut meermaals in Barcelona geweest om het revalidatieprogramma af te stemmen. "De medische staf van Schalke wordt van a tot z op de hoogte gehouden, zoals het hoort."

© Voetbalprimeur 2013
afellay
schalke 04
barcelona
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi