Nieuw: nagellak speciaal voor moslima's
De nieuwe nagellak O2M is volgens het bedrijf 'halal'.
01 March 2013
lifestyle

Alvorens wij meer over dit nieuwe product gaan vertellen willen de redacteuren benadrukken dat ook nagellak een vorm van make-up is en blijft. De zogenaamde nagellak van O2M laat water door voor tijdens het verrichten van de wodho(*) en daarom geschikt is voor moslima's. Door de speciale formule kan lucht of water de nagels raken terwijl de vrouw de lak op heeft.

Het Poolse Inglot ontwikkelde O2M en wilde er 'zeker van zijn dat ze aan de religieuze richtlijnen van de islam' voldeden. In de VS lieten ze de nagellak testen door een geleerde moslim, wiens naam overigens niet bekend werd gemaakt. Achteraf publiceerde hij een stuk waarin hij stelde dat de nagellak geen schending betekende voor de wetten van de islam. Het is goed mogelijk dat de geleerde deze opmerking maakte maar dat het alleen geldt voor binnenshuis gebruik van bijvoorbeeld getrouwde vrouwen.

Media lieten dat echter niet weten. Een moslima uit Californië meldde tegenover Daily Mail het volgende: 'Mijn nagels heb ik lang niet gelakt en heb de nagellak al in vijf kleurtjes gekocht. Ik voel me vrouwelijker en dat is geweldig'. Ontdekker Wojciech Inglot overleed zaterdag en richtte het product niet meteen op moslimvrouwen.

Hij wilde dames de kans geven om hun nagels te laten ademen met een gezondere lak. Heel leuk en aardig zo'n 'ontdekking' maar het halal noemen is natuurlijk nonsens omdat make-up in het geheel niet toegestaan is om je er buiten mee te vertonen. Thuis jezelf mooi maken met make-up voor je man is logischerwijs wel toegestaan.

*Wodho is de religieuze wassing die men dient te voldoen alvorens iemand kan bidden.

moslima
nagellak
o2m
make up
mode
islam
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi