Marokko steunt nieuw initiatief voor Arabisch Mensenrechtenhof

buitenland
53
1 mrt '13
Marokko steunt een bijzonder initiatief van de Bahreinse koning Hamad bin Isa Al Khalifa.

Al Khalifa wil een Arabisch Mensenrechten hof en Marokko ziet dat uiteraard wel zitten. De Marokkaanse ambassadeur in Bahrein en het hoofd van de Marokkaanse delegatie voor een speciale conferentie over het opzetten van het Hof, Ahmed Rachid Khatabi, beschreef het initiatief als een mijlpaal in de ontwikkeling van de Arabische mensenrechten-systeem en het bevorderen van de cultuur van mensenrechten in de Arabische wereld.

Khatabi sprak tijdens een conferentie in de hoofdstad Manamah vol lof over Bahrein dat volgens hem 'in openheid een constante vooruitgang boekt in de bouw van de natie', meldt Bahrein News Agency. Alvorens hij preekte over het hoofdonderwerp liet hij weten dat Marokko trots is op de deelname aan de conferentie. Khatabi ziet een dergelijk Hof wel zitten maar niet ten koste van alles.

'De oprichting van de 'Arab Human Rights Court' kan op geen enkele wijze dienen als alternatief voor de nationale rechterlijke macht van elke lidstaat', terwijl hij tegelijkertijd het belang onderstreepte. De Marokkaanse delegatie stelde meteen voor om een juridische commissie van deskundigen en vertegenwoordigers van de Arabische Liga lidstaten op te zetten om de voorschriften van het systeem van de rechtbank AHRH te bestuderen.

Als voorbeeld haalde hij de visie van koning Mohammed VI naar voren, die sterk bezig is met een algehele hervormingsmars die gericht is op het versterken van de mensenrechten en vrijheden.

© Redactie 2013
marokko
bahrein
arabisch mensenrechten hof
arabische wereld
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi