Marokkaan die schoenen van ambtenaar moest kussen doet verhaal

buitenland
26
5 mrt '13
Hicham Himmi moest twee weken geleden knielen en de schoenen van een hoge ambtenaar bij de rechtbank kussen.

Daarop gingen duizenden Marokkanen in Midelt de straat op om het op te nemen voor de automonteur. De Marokkaanse autoriteiten beloofden een onderzoek in te stellen maar Hicham is uitermate ontevreden over dat proces en kampt met de nodige psychische klachten door het gebeuren. Tegenover Hespress laat hij weten dat hij sinds het veelbesproken moment niet in staat was om te werken terwijl hij de enige kostwinner is voor zijn gezin. 

'Ik ben nog steeds zenuwachtig en het onderzoek stelt mij niet gerust dus ik doe beroep op Zijne Majesteit de Koning', meldt Himmi. Mounir Boudkik, leider van de afdeling van de Marokkaanse Vereniging voor Mensenrechten in Midelt meldt dat de organisatie de boel goed in de gaten houdt en dat het onderzoek 'relatief gevorderd' is. 'Het onderzoek is bijzonder omdat het gaat om een gevoelig systeem, namelijk de rechterlijke macht. Zij kunnen nu hun onafhankelijkheid in de zaak aantonen', doelend op de onderzoekers. 

De advocaat-generaal van het Koninklijk Hof van Beroep en de gerechtelijke politie staan aan het hoofd van het onderzoek. Zaterdag kwamen volgens Boudkik tienduizend demonstranten bijeen om te eisen dat er wat meer schot komt in het beloofde onderzoek.

© Redactie 2013
marokko
midelt
hicham himmi
vernedering
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi