Toch geen tbs voor man die ex doodstak

algemeen
1
6 mrt '13
Een zoon trof zijn moeder aan in een plas bloed.

Een 49-jarige man is in hoger beroep veroordeeld tot een celstraf van twaalf jaar voor het doodsteken van zijn ex-vrouw in haar woning in Oss in 2010. Van de rechtbank in Den Bosch kreeg de man eerder nog tien jaar cel en tbs met dwangverpleging. Het gerechtshof in Den Bosch vindt tbs echter niet nodig.

Uit rapporten van onderzoekers van het Pieter Baan Centrum blijkt weliswaar dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is, maar dat de kans op herhaling niet zo groot is. De man had een persoonlijkheidsstoornis en was depressief. Hij moet in de ogen van het hof wel worden behandeld, maar dat zou ook na het uitzitten van zijn straf kunnen.

Het hof acht net als de rechtbank bewezen dat de man zijn ex in juni 2010 meerdere malen in haar hals en bovenlichaam heeft gestoken. Ook ziet het hof het doodsteken, net als de rechtbank, als doodslag en niet als moord.

Het slachtoffer en de man hebben twee kinderen. De jongste zoon trof zijn moeder kort na de steekpartij stervend in een grote plas bloed aan.

© Novum 2013
ex
moord
den bosch
hoger beroep
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?