Turkse jongen in Duitsland wurgt broertje tijdens ruzie

buitenland
24
7 mrt '13
In het Duitse Düsseldorf is een ruzie tussen twee jonge broers uitgelopen op een drama.

De 16-jarige Ali Can kreeg ruzie met zijn vier jaar jongere broertje Baran waarop de twee elkaar in de haren vlogen. Ali wurgde zijn broertje en dumpte hem in de berging van hun huis. De moeder van de twee vond Baran's lichaam later die avond. Na de ontdekking draaide Ali volledig door. Hij viel zijn 51-jarige moeder aan, probeerde haar te wurgen en sloeg haar met een halter op het hoofd. Zijn moeder wist te ontkomen en vluchtte naar de buurvrouw waar ze de politie belde.

De moeder ligt sinds het drama dinsdagmiddag met zware verwondingen in het ziekenhuis. Toen de politie arriveerde wilde de tiener zelfmoord plegen maar zag daar uiteindelijk van af en bekende alle feiten. De jongen kreeg al een tijdje therapeutische bijstand na de zelfdoding van zijn vader anderhalf jaar geleden. Waarom de tieners ruzie maakten was niet bekend. Hun moeder was ondernemer en had recent een café overgenomen waardoor de jongens vaak alleen thuis zaten. 

Een specialist moet nu bepalen of de jonge Ali toerekeningsvatbaar is. De jongen is inmiddels aangeklaagd voor moord en een poging tot moord.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2013
dusseldorf
duitsland
familiedrama
ali can
baran can
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?