'Verdachte groepsverkrachting India pleegt zelfmoord'

buitenland
17
11 mrt '13
Hoewel men bericht over zelfmoord stelt een advocaat dat er sprake is van moord.

Een van de verdachten van de gruwelijke groepsverkrachting in een bus in de Indiase hoofdstad New Delhi heeft in zijn cel zelfmoord gepleegd. Dat heeft de Indiase politie maandag gezegd. De verdachte, Ram Singh, zou de bus hebben bestuurd waarin de groepsverkrachting plaatshad. Hij stond onder toezicht in de Tihar-gevangenis in New Delhi, maar wist zichzelf toch met zijn eigen kleding op te hangen, aldus de politie.

Singh had de doodstraf kunnen krijgen als hij schuldig bevonden was. Vier andere mannen die verdacht worden van de verkrachting kunnen eveneens ter dood veroordeeld worden. Een zesde verdachte krijgt een apart proces, omdat hij minderjarig was toen de verkrachting plaatshad. Een advocaat van de verdediging en familieleden van Singh geloven niet dat er sprake is van zelfmoord.

"Wat bedoel je met zelfmoord gepleegd? Hij is vermoord in de gevangenis", aldus een van de advocaten. Eerder hebben de advocaten al gezegd dat de politie de verdachten in elkaar heeft geslagen om zo een bekentenis los te krijgen. Volgens de vader van Singh is zijn zoon herhaaldelijk verkracht door andere gevangenen en is hij geregeld bedreigd.

Bovendien zou hij zwaargewond zijn aan zijn hand en daardoor niet in staat zijn om zelfmoord te plegen. "Iemand heeft hem vermoord", zei Mangelal Singh.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Novum 2013
zelfmoord
moord
india
groepsverkrachting
new delhi
ram singh
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi