Ontvoerde blauwhelmen als 'gasten' behandeld

buitenland
4
11 mrt '13
Volgens de rebellen zouden zij de blauwhelmen hebben willen beschermen tegen Assads leger.

De 21 Filipijnse vredesmilitairen die zaterdag zijn vrijgelaten door de Syrische rebellen die hen vier dagen eerder ontvoerden, zijn in hun kortstondige gevangenschap als 'gasten' behandeld. Dat heeft de commandant van de vredesmissie van de Verenigde Naties op de Golanhoogvlakte, de Filipijnse kolonel Cirilito Sobejano, zondag gezegd.

De blauwhelmen werden zaterdag bij de grens met Jordanië overgedragen aan de Jordaanse autoriteiten. Allen verkeren in goede gezondheid. Na twee dagen bijkomen van hun belevenissen keren de militairen terug naar de Golanhoogten, waar ze zich weer bij hun strijdmakkers van de VN-missie UNDOF zullen voegen.

"Ze hadden een warme band met hun ontvoerders", zei Sobejano. "Die wikkelden hen in dekens als het 's nachts koud was." De ontvoering heeft de Filipijnen hun betrokkenheid bij de vredesmissie niet doen heroverwegen, liet een woordvoerder van de Filipijnse krijgsmacht weten. Wel zal bekeken worden hoe de veiligheid van de vredesmilitairen beter kan worden gewaarborgd.

© Novum 2013
rebellen
syrië
blauwhelmen
vn
arabische lente
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi