Onderzoek naar Hitler-opmerkingen Turkse jeugd

algemeen
283
11 mrt '13
De Turkse jongeren worden misschien aangeklaagd voor hun uitspraken.

Justitie in Arnhem doet onderzoek naar opmerkingen over Hitler die Turkse jongeren uit Arnhem in een onlangs uitgezonden televisieprogramma maakten. Bekeken wordt of deze uitlatingen antisemitisch of discriminerend en daarmee strafbaar zijn, meldt een woordvoerder van het Openbaar Ministerie in Arnhem maandag.

De jongeren uit de wijk 't Broek zeiden in het NTR-programma Onbevoegd Gezag onder meer joden te haten en verder 'wel tevreden te zijn over wat Hitler met de joden heeft gedaan'. Ook vinden zij het doden van baby's niet erg als het joden zijn. Justitie startte het onderzoek anderhalve week geleden op basis van een melding van regionaal meldpunt en adviesbureau voor discriminatiezaken Stichting Art. 1 Gelderland-Midden.

Aangiften over de zaak waren tot en met maandag nog niet gedaan, meldt de zegsman van justitie. De Turkse huiswerkbegeleider die voor het programma met de jongeren in gesprek ging, was het niet eens met de uitspraken. Eerder maakte Omroep Gelderland bekend dat hij daarna zodanig is bedreigd dat hij op advies van de gemeente Arnhem moest onderduiken.

© Novum 2013
jongeren
arnhem
turken
antisemitisme
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?

Populaire tags
coronavirus
italië
rivm
griekenland
frankrijk
vluchtelingen
italie
utrecht
palestina
europa
atlasleeuwen
team marokko
frmf
casablanca
verenigde staten
golaso
politie
iran
eredivisie
turkije
syrië
hakim ziyech
caf
transfer talks
mohammed vi